‘Zeven onderwijsinstellingen die interesse toonden!’

Maureen Jansen: ‘Zo’n voortraject stoomt kandidaten als het ware klaar om de eerste stappen te zetten richting leren en werken in de zorg. Omdat wij niet op voorhand wilden bepalen welke opleider dit voortraject zou gaan doen, legden we onze aanvraag neer bij RegioOpleiders, die ons heeft geholpen met het formuleren van de vraag: ‘Een stage van 16 uur per week bij een zorginstelling, plus één opleidingsdag in de week’.

Deze vraag is vervolgens uitgezet onder de aangesloten opleiders. Zeven partijen hadden interesse in het uitvoeren van ons voortraject. Uiteindelijk bepaalden de pitches de beslissing ten aanzien van de opleider die voor ons als beste uit de bus kwam.’

Goede voorbereiding is het halve werk

‘Het lijkt een lang traject, maar bleek essentieel. We zouden starten op woensdag 18 maart 2020. Echter op 16 maart 2020 ging Nederland in een lockdown, waardoor het hele voortraject ineens op losse schroeven kwam te staan.

Juist doordat we zo lang met elkaar in de voorbereiding hadden gezeten en iedereen (zowel werkgevers als opleider) zich verantwoordelijk voelde, konden we na drie weken oponthoud alsnog starten! De fysieke lessen waren omgezet naar digitale lessen, extra aandacht was er voor deze doelgroep dus wij waren erg tevreden!’ aldus Jansen.

'Jolien Kunst (accountmanager) en Maureen Jansen (adviseur) van Werkgeverservicepunt (WSP) Regio Zwolle.'

Cursusaanbod

RegioOpleiders biedt in samenwerking met 16 opleidingspartners honderden cursussen in tientallen verschillende sectoren. De opleidingsduur varieert van een dagdeel tot aan twee jaar en er zijn verschillende startdata. Voor veel cursussen is geen vooropleiding nodig.
Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden!

Bekijk het volledige aanbod