RegioOpleiders stelt Douwe Prinsse als directeur aan

RegioOpleiders is een initiatief van de Zw8lse, de acht Zwolse mbo en hbo-scholen (Deltion College, Landstede, Cibap, Zone.College, Windesheim, KPZ, VIAA en Artéz) en de NRTO, branchevereniging van de particuliere opleiders.

Nieuwe directeur

De nieuwe directeur is Douwe Prinsse, voormalig wethouder van de gemeente Hardenberg. Prinsse: ‘Ik ben erg blij dat ik aan de slag mag gaan voor RegioOpleiders. Ik kan mijn ervaring met het organiseren van opleidingen trainingen voor ondernemingen en instellingen hierin goed gebruiken.”

Vitale medewerkers en ondernemingen

“Ik wil mijn best doen om voor ondernemingen en instellingen voldoende adequaat geschoolde arbeidskrachten nu en in de toekomst te realiseren. Dit omdat groei in de regio belangrijk is en niet beperkt mag worden door een tekort aan passende arbeidskrachten. Kortom vitale medewerkers en vitale ondernemingen nu en in de toekomst. Het moet een vanzelfsprekendheid worden dat we ons een leven lang ontwikkelen.”

RegioOpleiders

RegioOpleiders gaat een makel- en schakelfunctie bekleden in de Regio Zwolle. Zij haalt scholingsvraagstukken van (samenwerkende) werkgevers op en legt deze neer bij de aangesloten opleiders. Deze instellingen bieden vervolgens passend, niet bekostigd onderwijs aan. De Coöperatie RegioOpleiders U.A. gaat in mei 2019 van start en sluit aan op de doelstellingen van de Human Capital Agenda van de regio Zwolle voor de werknemers in de regio: beschikbaar, wendbaar en inclusief. Het is een unieke samenwerking tussen mbo, hbo en private opleiders die tezamen één loket vormen met als doel werkgevers te ontzorgen.

Businessplan

De initiatiefnemers zijn de afgelopen maanden actief geweest om de samenwerking tot stand te brengen en hebben een businessplan opgeleverd. Zij zijn trots dat ze per vandaag hun directeur mogen verwelkomen! Binnenkort wordt RegioOpleiders geïntroduceerd en wordt meer bekend over de activiteiten die vanuit dit unieke samenwerkingsverband worden ontplooid.

Gerelateerde berichten